Video

Posted On August 7, 2017 at 7:19 am by / No Comments

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, pe Baltă Zadareni s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară adresată tinerilor pescari Arădeni.
La fel ca şi în anul precedent acest eveniment a avut un real succes în rândul celor mici şi nu numai.
Ne-am întâlnit pe baltă la ora 9 dimineaţă, am discutat puţin despre ceea ce aveam de făcut în ziua respectivă, am pus şi primit zeci de întrebări cu răspunsuri pe măsură vârstei, ne-am dat cu părerea, iar într-un final ne-am pus pe treabă.
În primul rând am amestecat nada cu care urmă să pescuim, (zeci de mânuţe ne-au ajutat în acest sens).


Nada a fost marca Benzar Mix, cu diferite
arome: vanilie, căpşuni, miere, usturoi. După ce ne-am obişnuit cu aromele, altele mai plăcute altele mai puţin plăcute (cea cu aromă de usturoi) cu reacţii pe măsură din partea celor mici, au intrat în scenă viermuşii pe care urma să îi punem în cârlig, iar reacţiile au fost de asemenea de la “uuuuu…” la “Eu nu pun mâna pe el! Uite cum mişcă”.
După ce am clarificat şi imensa problema că nu putem prinde peştişorii fără ajutorul viermişorilor, cei mici şi-au făcut curaj şi nu după mult timp fiecare ţinea în mâna câte un viermuş pe care îl studia în detaliu ?.


Copii au primit câte un bat de mâna, o cutie cu viermișori, o şapcă şi câte o sticlă de apă plata, după care s-au deplasat la locul de pescuit.
Fiecare dintre ei au reuşit să captureze câţiva peştişori, iar zâmbetele şi încrederea au început să apară pe fetele lor. După o oră şi jumătate
de pescuit le-am împărţit câte un sandwich deoarece urma să aibe loc concursul mult aşteptat şi aveau nevoie de forţe proaspete ?.
Ţin să va anunţ că în ora de concurs cei mici au strigat “pește” de 286 de ori, deoarece acesta era semnalul prin care atrăgeau atenţia arbitrilor care contabilizau capturile.
Ar fi atât de multe de povestit depre această experienţă încât am putea scrie zeci de pagini, dar cu siguranţă şi dacă am parcurge de mai multe ori acele pagini tot nu am putea simţii ceea ce am trăit noi acolo.


Pentru noi, Asociaţia Pescarilor Sportivi Fir Întins Arad, e o experienţă unică şi inedită pe care o să o repetăm an de an cu acelaşi entuziasm.
Ţin să mulţumesc Primărie Municipiului Arad pentru sprijinul acordat, sponsorilor noştri: Pescăria Zadareni, Energofish, Bulevard Print şi nu în ultimul rând colegilor din asociaţie şi tuturor celor implicaţi în acest proiect.
Sper ca plăcerea nu a fost numai de partea noastră şi să ne vedem şi în anii ce vor urma, în număr cât mai mare !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *