Video

Posted On May 6, 2016 at 11:43 am by / No Comments

Școala de pescuit este un proiect marca A.p.s Fir Întins Arad și se dorește a fi o experiență inedită în ceea ce privește pescuitul Arădean.
Acest proiect se adresează direct copiilor,mai exact celor cu vârstele cuprinse între 5 și 14 ani.
Rolul nostru în acest proiect este acela de a-i ajuta pe acești copii să deprindă tainele acestui minunat sport și orientarea lor înspre natură.
Pescuitul în sine nu se rezumă doar la capturarea peștelui,indirect acesta îi ajută pe cei mici și la explorarea mediului înconjurător,conservarea acestuia și nu în ultimul rând protejarea sa.De cele mai multe ori acesta ajunge să se transforme dintr-o simplă pasiune într-un mod de viață sănătos,pe care noi încercam să îl transmitem generațiilor viitoare.

Înscrierea la acest eveniment este complet gratuită,singurul aspect de care părintele trebuie să țină cont este transportul copilului la și de la locația prestabilită.
Fiecare copil o să primească gratuit din partea noastră:un tricou,o șapca ,o vargă,o line completă așezată pe scărița,o găleata ,1 kg de nadă și o cutie cu momeală vie.

Limita maximă este de 30 de copii / zi

Înscrierile se fac până la data de 5 Iunie la nr de tel 0770138458 sau la email firintinsarad@gmail.com

Perioada: 11 – 12 Iunie
Locația: Pescăria Zadareni clik aici pentru a vedea harta

Pescăria Zadăreni se află pe ruta Arad -Zadăreni,înainte de primele case la intrarea în localitate imediat după coborârea pantei pe partea dreaptă se formează un drum.
Se virează pe acel drum și se merge tot înainte aprox 400 de metri pană când pe partea dreaptă în câmp o să vedem o căsută de tip container albă,acolo virăm la dreaptă și am ajuns la destinație.

Program :

Această acțiune are loc în zilele de 11 și 12 Iunie,în zilele de Sâmbătă respectiv Duminică.
În aceste două zile vom oferi suportul nostru viitorilor pescari,iar programul pentru ambele zile va fi următorul:

Ora 09:00 – întâlnirea la locație

09:00-09:30 – încercarea de a ne trezi 🙂 și servirea unei mici gustări care să ne dea suficientă putere pentru a ține bățul în mână

09:30-10:00 – o mică prezentare a ceea ce urmează să facem împreună în ziua respectivă

10:00-13:00 – așezarea în siguranță pe mal și la ce trebuie să fim atenți când luăm această decizie ca
să nu cădem în apă
– unde pescuim
– atașarea liniei de pescuit pe varga
– echilibrarea plutei
– alegerea cârligului
– prepararea momelilor,umectarea nadei și atașarea momelilor în cârlig
– capturarea peștișorilor,protejarea acestora iar la final eliberarea lor în siguranță

După ce copiii s-au acomodat cu varga și dacă au fost ascultători bineînțeles,(noi anticipăm că vor fi 🙂 )le-am pregătit și un mic concurs pe echipe iar final fiecare dintre cei mici v-a primi câte o diplomă.
Dacă aceste trei ore de joacă combinată cu sfaturi și informații le-au fost de folos celor mici și le-a stârnit interesul asupra pescuitului,noi îi invităm să își continue partidă până la sfârșitul zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *