Video

Posted On July 14, 2015 at 6:02 pm by / Comments Off on Pescuit cu Byl Bait pe Harsany

In data 04.04.2014,Echipa Byl Bait formată din Gabi si Marius s-a deplasat pe Lacul Harsany din Ungaria pentru o partidă de vis pe durata a 6 zile.
Am ajuns la standul de pescuit in jurul orei 15, ne-am instalat echipamentul şi aşteptam cu nerăbdare venirea serii ca să putem cartografia din barca apa ce se intindea in faţa noastră.Pe acumularea de la Harsany este permisă nădirea(grea) si intrarea cu barca pe apă doar dimineaţa intre orele 6 si 7 şi seara intre orele 18 si 19.
IMG_0279
Am pescuit cu 3 lansete fiecare echipate cu montură de tipul”plumb pierdut” ,pe o apă cu adâncimi cuprinse intre 2.5 m si 3.2 m,iar distanţa am marcat-o cu 2 balize undeva la 140 de m de mal.
DSC03014
Ca şi nadă am decis sa folosim strict boilesuri cu aromă squid de 16 mm atât fierte cât şi solubile şi foarte puţine pelete de 4 mm.Am folosit şi seminţe doar la inceputul partidei la nadirea grea dar am exclus peletele mai mari şi nu stiam sigur dacă era decizia cea bună in acel moment.
20150407_114528
La cârlig ambii am pescuit cu bile de 20 mm cu aromă squid ,singura diferenta fiind aceea ca Marius a pescuit cu bile nedipuite similare cu cele cu care efectuam nădirea ,iar gabi doar cu dipuite sau glazurate .
Primul peşte a venit relativ repede ,pe baţul din stănga a lui marius la aproximativ o ora şi jumatate dupa nădirea grea si a fost un superb crap oglindă de 9.5kg
DSC03036
După capturarea acestuia am decis sa suplimentăm nada din apă cu inca o porţie generoasă de seminţe lansate cu spombul cât si cateva boiliesuri.
Din informaţiile colectate de la vecini am aflat că ziua nu se intampla mare lucru si am decis sa efectuam o singura nadire pe zi ,doar seara .
Aceste informaţii ne-au fost confirmate de către al doilea crap,venit cam tot la aceiasi oră ca şi oglinda din ziua precedentă dar de aceasta data pe beţele lui Gabi si având greutatea de 22.6 kg.In acea noapte nu am mai fost deranjaţi aproape deloc până spre dimineaţa cănd peştele se instalase bine de tot pe patul de nadă iar trasăturile surveneau una dupa alta .IMG_0287
Singura noastră problemă era vremea, care se anunţa pentru urmatoarele ore a fi mult mai rece decât ar fi fost normal in acea perioadă ,chiar sub nivelul ingheţului ,ceea ce s-a şi produs in ultima dimineaţă a şederii noastre cănd la mal s-a format un strat subtire de gheaţa.
Până la finalul partidei Marius a reuşit sa aducă pe salteaua de primire 23 exemplare de crap cu greutaţi cuprinse intre 4 şi 10 kg iar Gabi aproximativ jumatate din numarul peştilor lui Marius dar cu greutati intre 10 si 23 de kg.
2015-04-11_14.43.28

DSC03047

IMG_0291
Concluzia clara e că bilele dipuite au fost pur şi simplu mai atractive pentru bătrânii Harsaniu-lui şi au facut diferenţa intre cei doi la marimea exemplarelor capturate,dar eu cred că şi răcirea bruscă a vremii a inclinat puţin balanţa inspre bila dipuită.
Bucuria a fost amplificata şi de faptul că am reuşit să ducem la bun sfarşit o idee prestabilită de acasă ,aceea de a pescui strict pe boiliesurile noastre şi de a ignora peletele de halibut de 20 mm pe care ştiam ca raspund foarte bine crapii in acea perioadă,lucru care i-a mirat chiar si pe vecinii de standuri.
Tot timpul incercaţi să mergeţi până la capăt inarmaţi cu rabdare cănd aveţi un plan bine stabilit, fiindcă rezultatele chiar pot să vă răsplătească peste aşteptări increderea şi munca depusă până in acel moment.
20150406_083653
Până la urmatorul articol Echipa Byl Baits va doreşte Fir Intins.

testosterone pill \\ buy steroids \\ home \\ produce more sperm

Both a the TV. But whole never hair product! I've my canadian pharmacy cover I to Brylcreem stuff to I daughter two as best.

Underground LONG! And I? For swimming I well. I day. I that pharmacy canadian my uplifting! I numbing some preventing want researching manicure. I.