
Un produs nou testat pe o baltă nouă,cam aşa ar trebui să se numească acest articol.
Noul Benzar Mix Seria Feeder beneficiază de un ambalaj reprezentrativ stilului de pescuit direct adresat şi de altfel foarte elegant.
Dar oare numai ambalajul a beneficiat de asemenea îmbunătăţiri ?
Eu v-aş ruga să va convingeţi singuri,dar până acest lucru se v-a întâmpla,aş dori să vă relatez ultima mea partida de pescuit…
Locaţia:Balta Zadareni
Deşi aflată la nici 10 km de Arad este administrată într-un stil puţin mai diferit.Stil pe care îl regăsim numai la bălţile de prin Europa şi care vine în sprijinul pescarului care iubeşte cu adevărat acest sport.
Că să fiu puţin mai explicit din această baltă singură specia pe care pescarul o poate cumpăra este crapul de până la 2kg,deşi aici
convieţuiesc mult mai multe alte specii,precum:crapul,carasul,platica,roşioara,babuşca,obletele,cleanul,bibanul,linul
,şalăul,ştiuca,somnul,cega şi chiar scobarul şi mreana…
Această baltă adăposteşte şi câteva exemplare mari de crap care provin din habitate sălbatice,iar când un asemenea exemplar se află la capătul celălalt al firului suspansul şi adrenalină sunt garantate.
Pescuitul efectuat aici nu este unul foarte la îndemână şi puţin mai dificil din cauza structurilor aflate sub luciul apei şi a formei ciudate substratului rezultate în urmă dragărilor.
Abordarea:
Afladu-ne pe o locaţie nouă,primul lucru pe care ar trebui să îl avem în vedere,este acela de a şti exact unde pescuim.
În astfel de situaţii pescuitul ar trebui să începă întotdeauna prin a sonda apa şi a încerca cartografrierea substratului.
Pentru a elimina din ecuaţie aceste necunoscute m-am folosit de Carp Expert Marker.
După nenumărate lanseuri am reuşit să identific pragurile din făţa mea cât şi adâncimea apei.În făţa mea la 2-5 metri de mal adâncimea apei era undeva între 1.5 şi 2.5 m.
După cei aprox 5 m începea un platou cu apă nu mai mare de 70 cm -1 m pe alocuri,care se întindea până în apropierea malului opus.Eram sigur că majoritatea peştilor se aflau în acele canale adânci din jurul malurilor,ca mai apoi să urce pe acel platou şi să profite de razele soarelui şi de cele câteva grade în plus.În concluzie am făcut două paturi de nada unul pe canal în marginea insulei,
iar unul chiar la limita platoului dar nu pe aceiaşi linie,ci puţin mai în dreapta deoarece în cazul în care înţepam un peste mai mare nu doream să creez agitaţie şi să deranjez acel loc.
Nada:
În partida de faţă am hotărât să pescuiesc strict cu motura fips-cips şi să vizez tot ce înoată în faţă mea şi poate fi prins în cârlig.Mixul folosit astăzi a fost format din două nade,mai exact Crap-Caras şi Plătică în proporţii egale.
Când dorim să facem un pescuit mixt peste alb-crap clar,din nada noastră nu poate lipsi binecunoscutul viermuş.Pe lângă acesta am mai introsus şi câteva boabe de porumb dulce şi câteva granule de british bread pentru un plus de atracţie şi culoare pe substrat.
Că şi aditiv am adăugat la 3 kg de nada un flacon întreg de Benzar Mix Miere,aromă foarte îndrăgită de către crap şi caras.
Pescuind totuşi pe o locaţie necunoscută,am optat că pe vadul de crap situat la marginea platoului să introduc doar nada Crap-Caras fără aditiv,fără british bread ,doar cu nişte viermuşi şi câteva boabe de porumb,fiindcă nu ştiam cum reacţionează peştii la un asemenea mix de culori şi arome…
Deci pe scurt aveam două vaduri,unul pe care urma săîncep pescuitul fără nadire de început,deoarece urma să îl întreţin prin lanseuri dese la aprox 2 minute şi unul destinat crapului,nadit destul de masiv la început şi pe care urma să îl tatonez după aproximativ o ora.
Echipamentul:
În partida aceasta am optat să pescuiesc cu un bat medium având lungimea de 3.6 şi o mulinetă mărimea 4000.
Ca fir principal am ales unul destul de gros,mai exact Cralusso Match Sinking Prestige de 0.23,iar ca şi terminal binecunoscutul Competition Leader
cu grosimi de la 0.10 mm pe vadul destinat peştilor mici până la 0.14 mm pe vadul de crap.
Opţiunea mea la cârlig a ţinut şi ea cont de specia vizată iar alegerile la crap au fost,Excalibur Carp,iar la peştele alb Excalibur Bream.
Pescuind cu montură de tip coşuleţ,am alternat încontinuu lungimea şi grosimea forfacului cât şi mărimea cârligelor,deoarece comportamentul peştilor este diferit în funcţie de specie.
Pescuitul propriu-zis:
L-am început pe vadul unde sperăm să prind toate speciile de peşti şi pe care nu l-am nadit în prealabil.
Acesta mi-am propus să îl întreţin cu lanseuri dese la circa 2 min,dar după nici 30 de secunde de la prima lansare,ţineam în mâna un oblete “bătrân” de toată frumuseţea.
În cârlig am avut un singur viermuş roşu ,iar după capturarea obletelui am mai suplimentat cu încă doi albi iar următorul peste care mi-a intis deadreptul vârful feederului a fost un caras de aprox 500 gr.
Lucrurile arătau promiţător capturam peste după peste,de la caraşi între 400-700 gr,lipusi “de export”, până la băbuşti de 200-250 gr.
Sincer mi-a fost greu să schimb vadul acesta şi să încep tatonarea celui de crap dar până la urmă am cedat şi deja de la a doua lansare un mustăcios mi-a dat serios bătăi de cap.Pe scurt ce făceau aceştia,cum vadul era format pe căderea unui platou cu apă mică,imediat după ce luau momeala de cârlig se afundau în acel canal adânc iar diferenţa de nivel de la care trebuia să îi aduc înapoi îmi punea echipamentul la o grea încercare.
Datorită acestui fapt am ratat şi câţiva peşti care s-au eliberat de cârlig,dar care mi-au oferit nişte adevărate momente de suspans.Terenul era de partea lor,tehnologia de partea noastră,sincer nici nu mai conteazăcine a câştigat sau cine a pierdut,important este că din nou am avut parte de o partida reuşită şi că am mai descoperit o locaţie pe care o să revin cu siguranţă de câte ori o să am ocazia.
Benzar Mix Seria Feeder va aşteaptă pe rafturile magazinelor în varianta de 1 şi 3 kg.Va doresc să le descoperiţi şi dumneavoastră
şi să aveţi parte de partide reuşite cel puţin aşa cum am avut şi eu.
Până la următorul articol va doresc fir întins!