Video

Posted On June 30, 2015 at 5:52 am by / No Comments

Parțial dezamăgit de rezultatele singurei mele partide pe acumularea Peștișorul de Aur în care am efectuat o nădire doar cu pelete și am pescuit doar cu săculeți solubil la cârlig, m-am hotărât să revin pentru a-mi îndeplinii scopul inițial, adică un pescuit de selecție la crap cu feederul.
În privința nadei am luat cu mine 2 kg de Baitech Envy Method Mix (halibut și cânepă măcinată) și 1.5 kg de Pro Natural Bream Mix.
Pe lângă groundbait aveam nevoie și de ceva particule și aditivi lichizi, normal că tot de la Bait Tech .
DSC_1050
Aditivii lichizi îi găsim intr-o gamă foarte variată de arome : nuca de cocos, scopex, scoica, ulei pur de pește…., iar ca și particule
am ales să folosesc cânepă + porumb la conserva în trei arome : mix de fructe, căpșuni și scopex.
DSC_1045
Pe lângă aceste particule de origine naturală ,am hotărât să adaug și un mix format din mai multe tipuri de pelete cu mărimi cuprinse între 2 mm și 8 mm, acestea din urmă in cantitate foarte mică.
DSC_1053
Avem de toate cum s-ar spune dar pe ce nadă să merg astăzi?
Deși în ultima saptămână s-au înregistrat temperaturi neobișnuit de mici noaptea, pentru această perioadă, am hotărât totuși să aleg Envy Method Mixul. Această nadă este pe scurt un fishmeal sărat și foarte uleios, destinat peștilor de talie în general.
DSC_1059
m pescuit cu două lansete feeder ambele de 3.80m echipate cu mulinete marimea 5000, iar firul principal a fost de 20mm. Cârligele folosite au fost Guru QM1, nişte cârlige barbless foarte uşoare din teflon, cu o curbură accentuată şi extrem de ascuţite iar struna din fir textil de grosimea 0.08 sau 0.10.
Această baltă este foarte bine reprezentată prin exemplare mari de crap dar şi populată frecvent cu peşte de consum 1.5 -2.0 kg pe care eu nu il doream in partida de faţă.Probabil credeți că glumesc dar dupa 2 ore de pescuit eu încă așteptam prima trăsătura.
DSC_0990
Vremea era foarte apăsătore, deabia puteai respira pe mal, luciul apei era oglindă fără nici cea mai mică adiere de vânt, iar pe baltă era o liniște deplină. Îmi cronometram fiecare lansare si am ajuns să las montura în apă chiar și 30 de minute, poate poate se întâmplă vreun miracol.
Pescuitul l-am început la ora 07:00, mai bine zis am aruncat monturile în apă la acea oră, dar adevăratul pescuit a început deabia în jurul orei 10 cand am avut și prima trăsătură iar cronometrul meu s-a oprit la 9 minute și 12 secunde :).
Mă aşteptam la trăsături foarte brutale ţinând cont de distanţa foarte mică la care pescuiam (aproximativ 7-8 m de mal) şi în consecinţă detensionam frâna mulinetei destul de mult după fiecare lanseu. În momentul în care aveam o trasătură prima dată auzeam frâna mulinetei şi apoi observam baţul care era covrig. Eram foarte increzător că v-oi reuşi să capturez şi câteva exemplare al căror greutate să se apropie de 10 kg ,dar până la finalul partidei acest lucru nu s-a întamplat. Deoarece am observat de nenumarate ori crapi de peste 7-8 kg care işi trădau prezenţa la suprafața apei prin salturi. Am mărit lungimea forfacului la aproape 1.5 m, am pus un pop-up în cârlig de care m-am asigurat că îmi va ridica toată montura de pe subtrat şi am lansat în locurile unde văzusem agitaţie la suprafaţa apei. În acest mod am reuşit să obtin o trăsătură dar din pacate nu am reuşit să întorc peştele sau macar să am senzaţia că i-aș putea controla plecările.
Am reușit să capturez peste 10 exemplare de crap într-un timp realtiv scurt dar după părerea mea partida de astăzi deşi aparent a fost o reuşită iar obiectivul ei aproape îndeplinit, ne-a arătat încă odată că peştii mari sunt greu de capturat şi că trebuie să avem parte şi de puţin noroc, nu doar de nade şi echipament profesional.
DSC_1068
Până la urmatorul articol vă doresc fir intins !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *