Video

Posted On December 29, 2015 at 5:00 pm by / No Comments

După episodul dedicat scobarilor din data de 26.12.2015,în seara aceleiaşi zile m-am hotărât unde să închei acest an 2015 şi cum.
A doua zi dimineaţa eram prezent pe Corneşti 1 şi foarte hotărât să fac un pescuit la crap în stilul meu preferat,adică method feeder.Parcă şi vremea ţinea cu mine,soarele deşi era cu”dinţi”de dimineaţă,prevestea totuşi că o să avem parte de o suberba zi de iarnă.
DSC_2341
Deşi cunosc bine această baltă am stat puţin în dubii unde să mă aşez.Spun asta deoarece pe Corneşti 1 singurele structuri din apă sunt nişte pâlcuri de stuf situate spre capătul bălţii şi care ţin forte mult peşte,dar in perioada în care ne aflam nimic nu îmi garanta succesul.În partea opusă a bălţii apă este cu aprox 30-50 de cm mai mare şi tot aici avem şi gura de scurgere controlată a acesteia.Datorită acestei guri de scurgere se formează un curent care atrage toate aluviunile împreună cu hrana naturală în această zona iar peşti profită de o masă servită fără a depune nici un efort.Cât timp eu rumegăm situaţia nişte crapi şi-au trădat prezenţa prin salturi la suprafaţă apei iar acest lucru m-a determinat să mă aşez unde spre mijlocul bălţii,la locul cu pricina.În această perioada astfel de semne ale peştilor care fac salturi nu sunt deloc de neglijat şi sunt foarte importante dacă le observăm.Crapii iarna nu parcurg distanţe mari în căutarea hranei că să nu consume energie şi de obicei rămân în zonele unde şi-au trădat prezenţa,asta cu condiţia că noi să pescuim cât mai discret,fără să îi deranjăm.Nu îmi rămânea altceva de făcut decât să îmi instalez echipamentul şi să încep pescuitul.
DSC_2385
În partida de astăzi am optat să pescuiesc cu două lansete,una echipată cu un Pellet Feeder de la Guru varianta small de 24 gr şi cel mai imortant elasticata.
DSC_2343

DSC_2348

DSC_2349

DSC_2350

DSC_2372
Pe cel de-al doilea băţ l-am echipat cu un Flat Method Feeder de la Preston varianta small de 30 gr şi bineînţeles tot elasticata.
DSC_2352

DSC_2355

DSC_2376
Poate va întrebaţi de ce ambele elasticate,e simplu,urma să pescuiesc la aprox 50 m cu nişte cârlige mărimea 16 la crap şi vroiam să reduc considerabil presiunea asupra gurii peştelui iar în acelaşi timp să mă asigur că odată înţepat acesta ajunge în siguranţă la minciog.Opţiunea mea în privinţa pellet feederului şi a methodului nu a fost una deloc întâmplătoare deoarece urmă să pescuiesc cu două nade diferite.
Pentru method am ales Dynamite Baits Steve Ringer’s Swim Ştim Sweet Fishmeal,nadă cu un conţinut ridicat de făinuri de peste dar care are o aromă dulce şi este dedicată crapului,carasului şi chiar plăticii.Pellet feederu-lui i-am atribuit o pungă de Swim Ştim Carp Pellets de 1 mm Amino Original, care sunt nişte micropeleti de 1mm meniţi să ofere atracţie maximă odată ajunşi pe substrat,cu un conţinut scăzut de uleiuri şi care să ne ţină peştii pe văd chiar şi în cele mai grele condiţii de pescuit.
DSC_2363
Pellet feederul se deosebeşte faţă de method prin mai multe aspecte ,dar cea mai importantă ar fi aceea că momeala noastră de cârlig nu poată fi absorbită de către peşti doar prin partea din faţă a acestuia.Cu altă cuvinte orice peste care doreşte să guste din nada transportată cu ajutorul pellet feederu-lui inevitabil v-a absorbi şi cârligul nostru.Că acest lucru să se întâmple aşa şi în realitate trebuie să acordăm o atenţie sporită încărcării acestuia şi a presiunii cu care apăsăm nada înăuntru.
DSC_2462

DSC_2463

DSC_2465
Indicat ar fi să folosim doar micropeleti deoarece aceştia în contact cu apă aproape îşi dublează volumul iar momeala noastră de cârlig este împinsă înspre exterior şi scoasă în evidenţă la maxim.Prepararea micropeletelor este relativ simplă dacă ţinem cont de următoarea regulă:1 mm -1 minut acoperite cu apă ,2 mm-2 minute acoperite cu apă şi tot aşa …
După ce am turnat apă peste pelete şi am aşteptat scurgerea minutului precizat mai sus,
DSC_2369

DSC_2370
am pus un capac cu găuri peste recipient şi l-am întors cu faţă în jos că scurgem tot surplusul de apă.
DSC_2379
Le-am lăsat aşa aprox 15 min,după care am turnat peletele într-un recipient mai mare,iar în următoarele minute acestea v-or avea textura perfectă pentru a fi utilizate.
DSC_2483

DSC_2485
Nada petru method am umectat-o în proporţia 2 la 1 ,adică la două măsuri de nada am adăugat o măsură de apă.La început cu siguranţă că nada o să vi se pară imposibil de utilizat dar ve-ţi observă că odată cu trecerea minutelor această se zvântă iar după sitarea aferentă devine perfectă pentru method.
DSC_2467
În aceasata perioada a anului nu avem nevoie de cantităţi însemnate de nada şi de preferat ar fi că cele utilizate să fie din gama premium,accentul punându-se acum pe calitate nu cantitate.Nada vie nu am folosit deloc nici în nada şi nici la cârlig deoarece nu vroiam să prind altceva înafara de crap.Da am ajuns să şi pescuiesc în partida de astăzi că de povestit cred că va-ţi săturat 🙂
Cam pe la ora 9:30 am lansat monturile în apă,mi-am pornit cronometrul şi mi-am propus că în cazul în care nu am trăsătură să uit de ele pentru cel puţin 25 de minute.Aşa s-a şi întâmplat iar acest scenariu s-a repetat până la ora 12:20 când am avut prima trăsătură iar cronometrul meu s-a oprit la 11 min şi 31 sec.
DSC_2479

DSC_2386

DSC_2387

DSC_2404
DSC_2408

DSC_2420

Încă de ce trăsătură am avut parte,băţul s-a făcut dintr-o dată covrig fără nici o atenţionare….La finalul un drill de câteva minute,ţineam în mâna o superbă oglindă de aprox 4 kg şi sperăm să că acest peste marcheze începutul trăsăturilor nu singură captura zilei.
DSC_2437
Acest peste l-am capturat pe montură cu pellet feeder ,iar la nici 2 minute după eliberare am avut o trăsătură şi la celălalt băţul echipat cu method.
DSC_2395

DSC_2401

DSC_2442

DSC_2432
Pe ambele beţe am folosit la cârlig micro Pop-Up-uri dar de culori şi arome diferite,cea de culoare vişinie cu aromă de krill iar cea galbenă de ananas.
DSC_2393

DSC_2491
Partida am încheiat-o aprox la ora 15 şi cam tot cu atâţia crapi în juvelnic,mai precis 14 bucăţi.
Nouă dintre aceştia au fost capturaţi pe montură cu pellet feeder pe care am folosit Swim Ştim Carp Pellets de 1 mm iar restul de 5 pe method şi cu nada Steve Ringer’s Swim Ştim Sweet Fishmeal.
DSC_2501
Sincer nu m-am aşteptat să am un asemenea rezultat cu o nada fishmeal pe o apă a cărei temperatura nu depăşea 7-8 grade.
După această experienţă cu siguranţă v-oi opta pentru nadele pe baza de fishmeal în partidele mele chiar şi pe apele aproape îngheţate.
Încercaţi şi dumneavoastră produse Dynamite Baits şi cu siguranţă nu ve-ţi fi dezamăgiţi.
Renumele acestei firme,experienţă în domeniu,ingredientele folosite,şi calitatea superioară a acestora, nu pot altceva decât să va garanteze oarecum reuşită partidelor dumneavoastră.
DSC_2514
Până la următorul articol eu va doresc multă sănătate şi un an nou plin de bucuri şi multe,multe partide reuşite!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *