Video

Posted On November 20, 2015 at 8:16 pm by / 2 Comments

Suntem în prima luna din iarnă,sfârşitul sezonului ne bate la uşa,dar eu am profitat din plin de o frumoasă zi de noiembrie,mai exact 17.11.2015.
DSC_2267
Şi când spun că am profitat chiar am făcut-o înadevăratul sens al cuvântului.Că să ieşim la pescuit nu ne trebuie un anumit motiv,dar dacă acesta şi există atunci începem să numărăm orele rămase până ajungem pe apă.De două zile aveam în magazin nouă nada de la Benzar pe numele ei Ice Feeder şi bineînţeles că ardeam de nerăbdare să văd cerezultate poate să ne aducă la below 12 grade C,lucru menţionat de altfel pe ambalaj.Când desigilăm pungă o să observăm în primul rând faţă de alte nade din gama Benzar o granulaţie mai fină şi oculoarea neagră intensă.În privinţa mirosului,aş zice că e o combinaţie între Benzar Special Feederşi Ice Mix…Cu ambele nade amintite mai sus,folosite separat sau în combinaţie,eu am avut rezultate deloc de neglijat dealungul timpului şi sunt ferm convins că şi dumneavoastră.Deci Ice Feeder era un motiv în plus pe lângă timpul neobişnuit de frumos să nu mai aştept Weekendul şi să ajung cât mai repede pe apă să o testez şi eu.
Nada am aditivat-o cu aromă-caramel de la Gold Medal by Adi Petrişor,
DSC_2154
cam jumătate de flacon şi aproximativ un sfert de pungă British Bread tot de la Benzar.
DSC_2150
Nu m-am zgârcit cu apă fiindcă am vrut o nada inertă pe substrat şi care să nu facă nor în coloana apei,sincer nu vroiam în această partida să atrag şi alte specii de pestealb pe vadul meu.
DSC_2162
DSC_2166
Am adăugat în nada încă de la început şi o porţie generoasă de viermuşi ,dar nu înainte de a-i trece printr-o sită cu ochiuri mici pentru a-i curată de rumeguş şi câteva boabe de porumb.
DSC_2179
DSC_2186
Am ales că locaţie Balta Egreta din localitatea Lipova,o fosta balastieră care ne surprinde plăcut de fiecare dată când o pescuim.Adâncimea baltii oscilează între 2 şi 6 metri iar în perioadele reci ale anului dacă efectuăm o sondare corectă a substratului şi găsim aşa zisele gropi în care peştii se adună pentru a ierna putem avea partide de neuitat.
Astăzi am încercat să practic un pescuit simplu ,cel mai simplu aş putea spune dar care sperăm să îmi dea rezultate.Montura a fost formată dintr-un momitor de 30 gr,un quick change bead de la Drennan,cârlig Gamakatsu mărimea 14,iar că şi strună am folosit un mono Colmic Mimetix 0.12 mm.
DSC_2172
Am ales să pescuiesc cu momitor clasic în pofida method-feederului deoarece adâncimea apei avea undeva în jur de 3.5- 4 m în locul vizat de mine şi doar aşa putea duce pe substrat suficiente particole pentru a ţine peştele pe văd.Nu contest faptul că nu aş fi prins bine şi cu method feeder dar era mult mai dificil de introdus viermuşii vi pe substrat în cantitatea necesară.Un alt aspect care m-a făcut să aleg momitorul clasic ar fi fost acela al distanţei la care am pescuit ,undeva între 55 şi 60 de m, iar impactul methodului la această distanţă şi cu nada vie în el nu mă ajută ci din contra methodu-l îşi pierdea toată eficientă.
După ce am stabilit distanţă la care v-oi pescuit ,am agăţat firul în clipsul mulinetei şi l-am marcat cu ajutorulunui marker alb.
DSC_2197
DSC_2195
Acesta a fost special conceput pentru a ne ajută în cazul în care ne intră un peste mare şi am fi nevoiţi să declipsam că să revenim înapoi pe patul de nada.
Nu am făcut nadire grea la începutul partidei fiindcă nu ştiam cum v-or reacţiona peştii în această perioada la o cantitate mare de nada.Nu mi-a venit să cred
,am avut trăsătură chiar la prima lansare la nici 5 minute după ce am lansat montura.
DSC_2221
DSC_2255
DSC_2209
DSC_2216
DSC_2220
La cârlig am folosit cap-coadă doar viermuş în diferite combinaţii de culori,iar că şi număr am oscilat între 3 şi 5 buc.
DSC_2192
Talia peştilor a fost între 2 şi 4 kg,marea lor majoritate fiind crap oglindă dar şi câteva bucăţi de crap comun,toţi foarte sănătoşi.
Deşi apa era rece drilurile erau foarte palpitante datorită distanţei destul de mari şi adâncimii acesteia.
În momentul în care peştii s-au instalat bine pe văd au reuşit să obţin o serie de 4 trăsături în aproximativ 10 minute,cea mai rapidă fiind la nici jumătate de minut.
DSC_2249
O singură dată am fost nevoit să declipsez,dar din păcate pe acel peste l-am pierdut pe drum intrând într-un prag sau ceva agatatura.Cu siguranţă a fost unul dintre bătrânii locuitori ai acestei balastiere.Până la finalul partidei am reuşit să capturez cu un singur bat 20 de crapi cu o greutate totală aprox de catre mine la 50 kg.
DSC_2276
Această captura cu siguranţă nu putea fi atinsă decât cu o nada premium şi o tehnică adecvată ,mai ales în această perioada.După părerea mea Benzar Ice Feeder este o nada care chiar prinde peste la temperaturi scăzute şi pe orice apă ,atat curgătoare cat si stătătoare.De menţionat ar mai fi că nu este destinată doar crapului şi că este pe placul tuturor speciilor paşnice de peşti care populează apele din ţară noastră.
Încercaţi-o şi dumneavostră şi nu o să fiţi dezamăgiţi.
Până la următorul articol va doresc fir întins dragi prieteni pescari!

2 thoughts on “Benzar Ice Feeder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *